Hodinka pre seba ženy – je to možné?

Zuby si čistíme každý deň. A čo hlava? A myseľ? Pred rokmi som vytvorila na Facebooku stránku Pohoda v hlave s mottom:

Keď je pohoda, riešenia samé vyskakujú. A dovtedy akoby neboli. Do dnes je to výzva aj pre mňa – mať na seba čas každý deň. Priznávam, zabúdam na to.

Prečo hodinka každý deň?

Zaslúžime si ju. Potrebujeme ju. Potrebujeme byť každá sama so sebou skôr ako večer odpadneme od vyčerpania do postele. Sama so sebou bez toho, že svoje vlastné myšlienky pretierami tým, čo je v telke, v novinách, v knihe. Naše staré mamy ešte vyšívali, tkali alebo plietli – bez televízie a tabletov. Iba samé so sebou. A vždy sa usmievali.

Ako hodinku pre seba nájsť?

Pozorovaním. Skúste vypozorovať, kedy od Vás nikto nič nepotrebuje. Napríklad v čase večerných správ cez pracovný týždeň alebo cez popoludňajší spánok detí cez víkend. Alebo skoro ráno. Keď som ešte namala rodinu, čudovala som sa keď som sa v čapise dočítala, ako jedna pani vstáva ráno o 5:00 hod. lebo potrebuje byť sama so sebou. Dnes už sa nečudujem.

Čo hodinka spôsobí?

Je to obrovské uvoľnenie a zdroj energie súčasne. Po čase Vás “denné hodinkovanie” dostane do úplne inej energie. Treba ale trénovať  Pokiaľ si na to domácnosť zvykne.

Dar pre seba ♥

Dajte si to ako dar. Skúšajte, čo to s Vami urobí. Tým, že som začala pred rokom aktívne učiť cez online kurzy som si dala väčší dar akoby mi bolo napadlo. Každý týždeň mi chodí pár emailov o tom, ako sa darí čas pre seba vytvárať mojim študentkám. A tým ma každý týždeň upozorňujú na to, či som si urobila čas pre seba aj ja.

Program vopred

Je fajn keď viete, čo presne idete cez svoju hodinku robiť. Na tento čas odporúčam zbaviť sa akejkoľvek techniky – PC, tablet, mobil. Jediný povolený prístroj je fotoaparát. Sú to momenty hodné zachytenia. Keď máte program, je to reálnejšie a nestane sa Vám, že skončíte pri otázke: Mami, čo robíš? 

Starostlivá príprava

Áno je to rovnako dôležitý bod ako program. Na čas, keď chcete začať si vopred pripravte stôl alebo pohodlné miesto a všetko čo budete potrebovať na tvorenie. Nezabudnite na čajík a hodinky – aby ste neodbiehali. Je dôležité odmerať si čas. Ľahšie tak zodpoviete na prípadnú otázku: Koľko ešte to budeš robiť? Aspoň HODINKU – trvajte na tom♥

U nás sa osvedčilo neupozorňovať na to, že práve svoju hodinku mám. V rámci prípravy skontrolujem, či všetci jedli, či vedia čo idú najbližšiu hodinu robiť a či je psík vyvenčený.

Už sa tešíte, kedy začnete? Dúfam, že áno.
Po inšpirácii môžete siahnuť aj tu »

Želám Vám, nech sa Vám Vaše hodinky vydaria. Budem rada ak mi o tom napíšete alebo pošlete foto.
Majte sa krásne a majte na seba čas.

I.

Komentáre